Afvoer ontstoppen Aalsmeer

Een verstopte afvoer kan voor veel ongemakken zorgen. Het water loopt niet meer weg, er ontstaan vervelende geurtjes en in het ergste geval kan er zelfs waterschade ontstaan. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen om een afvoer ontstoppen Aalsmeer. Wij van riool ontstoppen Aalsmeer vinden het erg belangrijk om u te voorzien van informatie zodat u voordat u ons belt eerst zelf het eea kunt proberen. Er zijn verschillende mogelijkheden en een ervan is het beter in kaart brengen van de afvoer. Zo is de zwanenhals vaak iets wat verstopt kan raken door de haren en tandpasta en ander zaken. Als het probleem dieper zit is het verstandig om na te gaan waar de verstopping precies zit. 

Oorzaken van een verstopte afvoer

Voordat we ingaan op de oplossingen voor een verstopte afvoer, is het belangrijk om te weten wat de oorzaken van een verstopte afvoer kunnen zijn. Een verstopte afvoer wordt vaak veroorzaakt door het ophopen van vet, zeepresten, haren en voedselresten in de afvoer. Ook kunnen er voorwerpen in de afvoer terechtkomen die de afvoer blokkeren, zoals doekjes en wattenstaafjes.

Er zijn verschillende oorzaken die kunnen leiden tot een verstopte afvoer. Een van de meest voorkomende oorzaken is het wegspoelen van vet, olie of etensresten in de keukenafvoer. Dit kan ervoor zorgen dat de afvoer steeds verder dichtslibt en uiteindelijk volledig verstopt raakt. Ook het wegspoelen van haren, zeepresten en andere vuilresten in de douche- of badafvoer kan leiden tot een verstopping.

Een andere oorzaak van een verstopte afvoer is het doorspoelen van materialen die niet in de afvoer thuishoren, zoals tampons, maandverband, doekjes en zelfs vochtige doekjes. Deze materialen kunnen zich ophopen en de afvoer blokkeren.

Ten slotte kan een verstopping ook het gevolg zijn van problemen in de riolering, zoals verzakkingen of scheuren. Dit kan leiden tot een verminderde doorstroming en uiteindelijk tot een verstopte afvoer.

loodgieter repareert de afvoer in Aalsmeer

Zelf een afvoer ontstoppen in Aalsmeer

Een verstopte afvoer kun je vaak zelf ontstoppen. Er zijn verschillende methodes die je kunt gebruiken. Een bekende methode is het gebruik van een ontstopper. Dit is een rubberen zuignap die je over de afvoer plaatst en vervolgens op en neer beweegt. Door het vacuüm dat ontstaat, wordt de verstopping losgetrokken.

Een andere methode is het gebruik van soda en azijn. Je giet een kopje soda en een kopje azijn in de afvoer en laat dit een uur intrekken. Vervolgens spoel je de afvoer door met heet water. Deze methode is vooral geschikt voor kleine verstoppingen.

Een afvoer ontstoppen met chemische middelen

Als de verstopping hardnekkiger is, kun je ervoor kiezen om chemische middelen te gebruiken. Er zijn verschillende ontstoppingsmiddelen verkrijgbaar bij de drogist of supermarkt. Let er wel op dat deze middelen schadelijk kunnen zijn voor het milieu en de afvoerleidingen.
Een afvoer laten ontstoppen door een professional
Als de verstopping niet te verhelpen is met bovenstaande methodes, is het verstandig om een professional in te schakelen. Een loodgieter beschikt over de juiste apparatuur en kan de verstopping oplossen zonder de afvoerleidingen te beschadigen.

Tips om een verstopte afvoer te voorkomen
Om te voorkomen dat de afvoer verstopt raakt, kun je een aantal maatregelen nemen. Spoel geen vet en etensresten door de afvoer, gebruik een zeefje om haren op te vangen en maak regelmatig de afvoer schoon met soda en azijn.